40. Međunarodni Sajam turizma

Bukovička Banja, Aranđelovac, Narodni muzej u Aranđelovcu, sajam turizma

Aranđelovac i Bukovička Banja predstavljaju svoju kulturno-turističku ponudu na 40. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu. Narodni muzej u Aranđelovcu u saradnji sa Turističkom organizacijom već dugi niz godina učestvuje na ovoj manifestaciji.
Muzej se predstavio novinama koje smo uveli početkom ove godine. Novi veb-sajt i 3D rekonstrukcija Parka Bukovičke Banje s kraja XIX i početkom XX veka prezentovani su posetiocima Sajma.
Novi sajt Narodnog muzeja u Aranđelovcu izgled

Viši kustos istoričar Zorica Petrović govorila je o radu ustanove i angažmanu istorijskog odeljenja u projektu izrade 3D rekonstrukcije. „Materijal iz istorijske zbirke Muzeja poslužio je kao temelj za izradu rekonstrukcije. Na osnovu velikog broja razglednica neki stari i objekti kojih više nema u našem parku oživljeni su u ovom projektu. Aranđelovčani su veoma emotivni kada je reč o blistavoj prošlosti Banje, te je zato ovaj film naišao na izuzetno interesovanje i velike pohvale. U nastavku projekta u 3D tehnologiji rekonstruisaćemo Aranđelovac u međuratnom periodu“.

Veb- sajt, Narodni muzej Aranđelovac
Detalj iz prezentacije veb-sajta, autor: D. Kovačević

U prezentaciji su učestvovali i dizajner sajta Dejan Kovačević i rukovodilac kreativnog tima „Istorija u 3D“ Danila Loginov. Veb-sajt je sada dostupan i korisnicima koji putem mobilnih telefona pretražuju internet, a u isto vreme je sadržajan, informativan i moderno dizajniran. 3D prikaz Bukovičke Banje je prvi takve vrste urađen u saradnji sa jednim muzejom, a pritom je u potpunosti zasnovan na istorijskim podacima.

Opšti utisak i učesnika promocije i posetilaca Sajma je da je prezentacija Muzeja zauzela zapaženo mesto na ovoj značajnoj manifestaciji, u kojoj učestvuje 1200 izlagača iz 55 zemalja.

Fotografija štanda Aranđelovca na Sajmu turizma preuzeta sa FB stranice Turističke organizacije Aranđelovca