Нови вебсајт Народног музеја у Аранђеловцу

Novi sajt Narodnog muzeja u Aranđelovcu izgled

12.01.2018. Аранђеловац – Корисници интернета од данас ће моћи да посећују нови, унапређени веб-сајт Народног музеја у Аранђеловцу. Мноштво података и приказа музејских експоната сада је доступно свима који на овај начин желе да се информишу о културној понуди Аранђеловца.

„Израда сајта једне установе културе својеврстан је изазов за сваког дизајнера. Кренуо сам од чињенице да Народни музеј потенцијалним посетиоцима може да понуди много више него што је то до сада било видљиво на интернету, у једном свежем и квалитетном формату.

Сајт је конципиран тако да је јасан и једноставан за претраживање, нуди опште информације о раду Музеја, али и оне посебне које ће нарочито бити корисне стручној јавности и свима који желе да сазнају нешто више. Што се дизајна тиче, надам се да сам успео у намери да се Музеј представи као установа која успешно презентује културно наслеђе применом модерне технологије и дизајна, као што је случај са великим светским Музејима“ рекао је дизајнер сајта, Дејан Ковачевић.

Сајт је промовисан у петак, 12. јануара, у Народном музеју у Аранђеловцу. За сада је доступан на српском, а већ од краја месеца биће и на енглеском језику.

Паралелно са новим дизајном вебсајта, покренут је и нови интернет домен под којим ће се музеј од сада представљати интернет публици – www.nmar.rs