Промоција 3D реконструкције Буковичке бање

Свечаном промоцијом пројекта 3Д реконструкције Буковичке бање крајем XIX и почетком XX века Народни музеј у Аранђеловцу је започео свој овогодишњи програм. Филм који је публици представљен први је такве врсте у нашој земљи.

У име креативног тима „Историја у 3Д“, који је био задужен за техничку реализацију пројекта, публици се обратио Данила Логинов, руководилац тима:
„Као тим, ми желимо да спојимо модерне технологије са прошлошћу и омогућимо савременом човеку визуелни доживљај давних времена.

Један од наших приоритета је да помогнемо и установама и појединцима да искористе савремене технологије како би презентовали, а тиме на неки начин и заштитили, културна добра Србије. Пројекат „Стари Аранђеловац у новом времену“ је први од пројеката који је у том циљу реализово наш тим“.

Почетни изглед извора у Парку

О историјату Бање говорила је виши кустос историчар Зорица Петровић. Драмски уметник Здравко Малетић је читао годишње извештаје др Владана Ђорђевића из 1880. и Васе Димитријевића из 1901. године, који сликовито описују стање у Бањи тог доба.

Иначе, изложбени простор је овом приликом био попуњен до последњег места, што говори о заинтересованости аранђеловачке публике за активности Народног музеја у Аранђеловцу.
Филм можете погледати на новом веб-сајту музеја https://www.nmar.rs