Сајам туризма и активног одмора 2018, Ниш

Народни музеј у Аранђеловцу је на овогодишњем нишком сајму туризма наступио у сарадњи са Туристичком организацијом Аранђеловца. Као и претходне године, када је Музеј по први пут учествовао на овој манифестацији, наша установа је представљена на заједничком штанду Централне Србије (Шумадија и Поморавље).

На свечаном отварању Сајма окупљеним излагачима обратила се директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, која је истакла значај ове манифестације у свеукупном развоју туризма у Србији.

Аранђеловац на заједничком штанду Централне Србије

Народни музеј већ дуги низ година учествује на домаћим сајмовима туризма. Осим што на тај начин представљамо своју понуду и промовишемо објекте којима Музеј управља, сајам је такође и прилика да се размене искуства и оствари сарадња са другим сродним установама.

Промоција Музеја и Аранђеловца уопште у Нишу требало би да резултира већим бројем посетилаца из тог дела Србије, али и Бугарске, одакле је знатан број људи посетио нишки сајам.

Иначе, Сајам туризма и активног одмора у Нишу се одржава већ 19 година. Преко 60 излагача је ове године представило своје понуде, а очекује се да наредни, јубиларни 20. сајам привуче још већи број посетилаца и излагача.